13 czerwca 2019, 07:58
Jakie pudełko na tort wybrać? Czym się kierować w tej kwestii?
Pudełko na tort
Odpowiednie pudełko na to ciasto pozwoli zachować jego świeżość i zapobiegnie uszkodzeniom podczas transportu. Wybierając taki produkt, trzeba zwrócić uwagę na;
- gramaturę papieru,
- sposób składania opakowania,
- ogólną budowę,
- tworzywo, z jakiego zostało wykonane,
- funkcjonalność.
Lita tektura
Bardzo często wykorzystuje się lita tekturę, która jest ekologiczna i posiada odpowiednie atesty. Tort zapakowany w tekturę litą nie nasiąknie wilgocią, a przepływ powietrza odbędzie się na dobrym poziomie. Jej zaletą jest to, że można w środku wyłożyć ją folią spożywczą, co wpłynie na estetykę.
Kartonowe opakowanie
Ciekawym rozwiązaniem może być także zapakowanie tortu w opakowanie plastikowe. Posiada ono kilka plusów; biodegradacja, ekspozycja pięknego tortu, atesty. Warto zauważyć także minusy, jakimi są; nieprzepuszczalność powietrza i zajmowanie dość dużej przestrzeni podczas przechowywania.
Opakowanie powinno być dostosowane do danego wyrobu cukierniczego, aby zapewnić jego świeżość. Gdy pragniemy wyeksponować tort, możemy wybrać opakowanie z okienkiem, przez które ciasto będzie doskonale widoczne. Postawmy na dobrą jakość materiału i wytrzymałość opakowania.
Oferta sprzedażowa pudełek na torty dostępna pod adresem: https://sklep.polmarkus.com.pl/pudelka-na-tort